Mijn diagnose: Apneu, nooit geweten wat het is

logo-goedegebuure-somnomed-21

Zoals de titel het al zegt, mijn diagnose van slapeloosheid is apneu. Nooit geweten wat het is tot ik het te horen kreeg en ik op onderzoek ben uitgegaan. Mijn vrouw heeft mij al wel vaker in de nacht wakker gemaakt aangezien ze het gevoel kreeg dat ik niet ademde. Uiteraard is het voor haar ook schrikken, ik wilde het niet inzien dat het nogal gevaarlijk kan zijn voor mijzelf. In de eerste instantie heb ik het niet serieus geaccepteerd dat ik een aandoening heb, tot mijn vrouw mij duidelijk heeft verteld dat de angst die ze heeft toch wel iets groter is als dat ik had gedacht.

Mijn vrouw wilde dat ik hulp moest zoeken.

Nu dat mijn vrouw mij als het ware heeft gedwongen om hulp te zoeken heb ik het maar geaccepteerd. Gelukkig maar, anders had het voor mij niet goed uitgepakt. In de nacht zijn ze erachter gekomen dat ik bepaalde keren stop met adem halen, uiteraard hoort het niet waardoor er een tussenweg wordt gezocht zodat ik er geen last meer van kan krijgen.

Nu dat ik al een aantal keren bij de behandeling ben geweest merk ik verschil dat ik in de ochtend een stuk rustiger wakker wordt. Zodoende ook vrolijker, althans mijn vrouw merkt dat op. Aangezien ik de angst nog steeds in de ogen van mijn vrouw zie dat er iets gebeuren kan maakt het mij nog niet geruster op.jaw-flex-fp