Waar moet je op letten bij een haartransplantatie in Turkije

Turkije wordt door vele gezien als het walhalla van relatief goedkope cosmetische ingrepen. Er vliegen dan ook dagelijks duizenden mensen naar het land om voor een ingreep. Vooral haartransplantatie Turkije is de afgelopen jaren erg populair geworden. Vandaag ga ik het hebben over de voor- en nadelen van een haartransplantatie in Turkije en waar je als consument vooral op moet letten bij het kiezen van een kliniek.

Kosten

Allereerst de voornaamste reden waarom veel mensen naar Turkije gaan voor een haartransplantatie: de lage kosten. Vele klinieken bieden een veel lagere prijs aan als in de Benelux, echter zijn dit vaak niet de beste klinieken. Het is daarom slim om de prijzen van klinieken in Turkije te vergelijken met die in de Benelux. Wanneer de prijzen ongeveer overeen komen is het waarschijnlijker dat je bij een goede kliniek zit.

Voor- en na

Wat vooral handig is bij het kiezen van een kliniek is het bekijken van voor- en nafoto’s van behandelingen uit dezelfde haarkliniek. Op basis hiervan kun je beter inzien hoe de transplantatie er bij jou uit kan komen te zien. Let hierbij vooral ook op mensen met dezelfde haardikte, kleur en structuur voor het beste beeld.

Forums

Om een beeld te krijgen van ervaringen die mensen bij een bepaalde kliniek hebben ervaren is het slim om eens te kijken op verschillende forums. Zo kun je positieve maar ook vooral negatieve ervaringen lezen, en dit kan dan weer helpen bij de beslissing voor een bepaalde haarkliniek.

Tips

Het is handig om altijd bij minimaal 2 of 3 klinieken langs te gaan voor een consult. Dit kan zowel digitaal, door het bestuderen van andere ervaringen met de kliniek, als fysiek door echt op consult te gaan. Let vooral goed op de ervaringen van de arts en het volledige medische team eromheen, voor- en na foto’s, de kosten en ervaringen van andere.

FUE of FUT

Er zijn binnen de haartransplantatie wereld twee soorten behandelingen. Binnen Europa wordt er vaak gekozen voor de FUE transplantatie. Dit is een nieuwere methode. De FUT methode is al wat ouder. Deze methode word vaak afgeraden omdat er een groot litteken achterblijft. Vraag altijd na bij de kliniek welke methode er wordt toegepast tijdens de behandeling.

Haartransplantaties in Turkije kunnen een hoop geld schelen en zorgen voor een prachtig resultaat. Doe echter altijd eerst een hoop vooronderzoek voordat je de lange reis naar Turkije eindigt met een teleurstelling. Je hebt immers maar één hoofd met haar en daar moet je het mee doen!