De risico’s van een Facelift

facelift

Een facelift is een chirurgische ingreep die bedoeld is om je gezicht jonger en frisser te maken. Het is een ingrijpende operatie die niet zonder risico's is. Als je overweegt om een facelift te ondergaan, is het belangrijk om je bewust te zijn van de mogelijke risico's en complicaties die kunnen optreden. In deze blog zullen we de risico's van een facelift bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over deze ingreep.

Bloedingen en infecties

Een van de meest voorkomende risico's van een facelift zijn bloedingen en infecties. Tijdens de operatie worden er incisies gemaakt in je huid, waardoor bloedingen kunnen optreden. Daarnaast bestaat er altijd een kans op infecties, omdat er tijdens de operatie bacteriën in je huid kunnen komen. Om deze risico's te minimaliseren, zal je chirurg voor de operatie antibiotica voorschrijven en aanbevelen om bepaalde medicijnen te vermijden.

Littekens

Een ander risico van een facelift zijn littekens. Dit is een normaal bijeffect van de operatie, maar sommige mensen ontwikkelen meer zichtbare littekens dan anderen. De locatie en grootte van de incisies spelen hierbij een rol en zijn afhankelijk van het type facelift dat je ondergaat. Het is belangrijk om te weten dat de meeste littekens na verloop van tijd vervagen.

Veranderingen in gevoel

Een facelift kan ervoor zorgen dat bepaalde delen van je gezicht minder gevoelig zijn dan voor de operatie. Dit kan leiden tot tintelingen of een gevoel van verdoving. In sommige gevallen kan dit gevoel permanent zijn, maar in de meeste gevallen verdwijnen deze bijwerkingen na enkele weken.

Haarverlies

Een ander risico van een facelift is tijdelijk haarverlies rond de incisieplaats. Dit komt omdat het haarzakje beschadigd raakt tijdens de operatie. In de meeste gevallen zal het haar teruggroeien na enkele maanden, maar in sommige gevallen kan dit permanent zijn.

Slechte genezing

Een facelift is een grote operatie en het kan enige tijd duren voordat je lichaam volledig genezen is. In sommige gevallen kan het genezingsproces vertraagd zijn of kan er sprake zijn van een slechte genezing. Dit kan leiden tot complicaties zoals infecties en littekens. Het is daarom belangrijk om na de operatie voldoende tijd te nemen om te herstellen. Meer informatie over de risico’s kun je vinden op de website van Dr Wever.

facelift