Wat is cognitieve gedragstherapie?

Cognitieve gedragstherapie is bedoeld voor mensen die problemen hebben met hun geheugen, taal, gedrag en het oplossen van problemen. Een gedragsstoornis krijg je niet zomaar. Je kunt een gedragsstoornis krijgen wanneer je een emotionele of traumatische gebeurtenis hebt meegemaakt. Wanneer je last hebt van een gedragsstoornis, is het van belang om een therapeut te bezoeken die je kan helpen om er vanaf te komen. Soms komt het voor dat de gedragsstoornis blijvend is en dus nooit meer over zou kunnen gaan. Vaak genoeg zijn er ook mensen die genezen en weer kunnen genieten van het leven.

Een opleiding volgen voor gedragstherapie

Wanneer je therapie interessant vind om te geven, kan een opleiding volgen een goede optie zijn. De studie kan jou opleiden zodat je hierna mensen kunt begeleiden in hun proces. De opleiding duurt ongeveer twee jaar en je leert veel bij de opleiding. Daarnaast is het van belang dat je kijkt waar je de opleiding wilt gaan volgen. Je kan ervoor kiezen om de opleiding in de buurt te volgen. Ook kun je de opleiding online volgen. Als je ervoor kiest om de opleiding online te volgen, zal het wel meer doorzetten zijn dan dat je op school zou doen. Je hebt namelijk meer vrije tijd en dat kan al snel een verleiding zijn.

cognitieve gedragstherapie

Wat kun je wanneer je de opleiding hebt behaald?

Er zijn twee verschillende opleidingen. Je hebt namelijk de basisopleiding maar ook de gevorderde opleiding. Wanneer je nog geen verstand hebt van het geven van therapie, is het van belang om eerst de basisopleiding te volgen. Wanneer je direct een moeilijker opleiding wilt gaan volgen, kan dit te moeilijk worden. Als je de opleiding hebt behaald, kun je zelf therapeut worden. Je kunt bij een bedrijf gaan werken maar je kan er ook voor kiezen om zelf een bedrijf te beginnen.