Wat zijn de voordelen van probiotica

Je kunt het woord probiotica opsplitsen in twee woorden. Pro betekent voor in het Latijn en bios betekent leven in het Grieks. Het zal de nuttige bacteriën in de darmen ondersteunen. Door de verschillende processen zal het je lichaam helpen. Ik zal je wat meer vertellen over wat de voordelen zijn van probiotica en wat je allemaal moet weten over bacteriën.

Wat doen de bacteriën precies?

Bacteriën dragen we al ons hele leven met ons mee. Het is eigenlijk een soort van oeroud huisdier. Bacteriën zitten overal in onze darmen, mond en zelfs op onze huid. Op deze plekken ondersteunen ze de algemene gezondheid. Dat doen ze door te zorgen dat we een gezonde spijsvertering hebben, we kunnen herstellen door een verzwakt immuunsysteem en door de gemoedstoestand te verbeteren. Alle bacteriën die in je darmen zitten zijn voor ieder mens uniek. Ze vormen namelijk een soort van interne vingerafdruk. Zo is de darmflora erg complex. De bacteriën die in je lichaam zitten verschillen niet alleen maar per persoon, maar ze verschillen ook per stadium waar het verteren van het voedsel zich in bevindt. De bacteriën in je lichaam zullen per basis waar jij van leeft veranderen. Het kan zijn dat bacteriën niet goed hun werk kunnen doen, dit komt omdat ze dan met veel te weinig zijn. Soms kan het ook zijn dat er juist te veel schadelijke bacteriën in de darmen aan het groeien zijn. Hierdoor zal er geen plek meer zijn voor de goede bacteriën.

Wat is precies probiotica?

Probiotica zijn ook wel levende micro-organismen. Melkzuurbacteriën en of lactobacillen zijn bacteriën die over het algemeen veel voorkomen in de darmflora van een mens. Het zit voornamelijk ook in probiotische voedingsmiddelen zoals yoghurt, gefermenteerde drank, gefermenteerde groenten, kwark en in andere gefermenteerde voedingsmiddelen. Om producten te eten kun je een verstoorde darmflora niet verbeteren. Dat komt omdat de bacteriën in het lichaam het sterke maagzuur niet kunnen overleven. Als je meer wilt weten over probiotica neem een kijkje op Benfida.

Wat zijn de voordelen van probiotica

De voordelen van probiotica kunnen zijn om gezonde darmflora te onderhouden en voor het rechtzetten van een ontregelde darmflora. Met een ontregelde darmflora kan het zijn dat je acute diarree en constipatie kan krijgen. Als je probiotica neemt zal de acute diarree vijfentwintig uur sneller voorbij zijn. Je kunt acute diarree krijgen door het innemen van antibiotica. Antibiotica dood namelijk alle bacteriën in je lichaam zowel de slechte als de goede bacteriën. Als je een langdurige antibiotica moeten slikken krijg je preventief een probiotica supplement toegediend.

Probiotica heeft een gunstig effect

Probiotica heeft een gunstige werking op IBS. IBS is de afkorting van Irritable Bowel Syndrome. Daarnaast heeft het ook een gunstige werking op de ontstekingen van je dikke darmen, het auto-immuunziekte, atopische eczeem en zo zijn er nog veel meer aandoeningen. Je darmflora en je mentale gezondheid zullen met elkaar gelinkt zijn. Dit is door de wetenschappers bewezen.

Probiotica zal symptomen verbeteren

Door probiotica te nemen zal het bepaalde symptomen verbeteren zoals depressie, obsessive compulsive disorder, stress en autisme.