Recent heb ik ervaren hoe het is als smaak -en reukvermogen verminderen. Veel dingen, waaronder eten, worden opeens heel anders. Cognitief vermogen veranderd, past zich aan. Een zintuig of twee zijn opeens uitgeschakeld, of verminderd. Vooral het missen van het reukvermogen is erg vreemd en vervelend. Merkt U nu ook dat Uw reukvermogen aan het verminderen is? Geen zorgen. Er zijn manieren om reukvermogen verbeteren mogelijk te maken. Hieronder valt DOS medical reuktraining.

Een uitdaging

Waardoor ook, het verlies van reukvermogen kan veel verschillende oorzaken hebben. Bij elke inhalering komt er lucht door de neus, die in aanraking komt met het neusslijmvlies. De geurstoffen die in de lucht zitten die wordt geinhaleerd, worden geregistreerd door het neusslijmvlies. Dit vlies is nauw verbonden met de hersenen, door kleine zenuwen. Zodra U dus inhaleert, verwerken Uw hersenen de geurstoffen en herkent U (meestal) de geuren die U ruikt. Er kunnen, zoals al eerder vernoemd, velen factoren zijn die dit proces vertragen, minder effectief maken of zelfs tijdelijk uitschakelen. Van een verkoudheid tot een ander virus. Verlies van reuk is naar voor iedereen. Het heeft vooral effect op de voeding: eten wordt opeens erg anders, en ook smaak vermindert.

Een mogelijke oplossing

Er zijn manieren om reukvermogen te stimuleren. Een hiervan is reuktherapie. Dit werkt als volgt: er zijn bepaalde geuren die werken als stimulanten voor ons neusslijmvlies, waar onze zenuwen en dus onze hersenen extra scherp op reageren. Deze worden verwerkt in olien, wiens geur geinhaleerd kan worden om het reukvermogen te stimuleren. Een aantal van deze geuren zijn speciale reuktherapie varianten van roos, limoen, eucalyptus en kruidnagel. Scherpe geuren, geuren waar onze neuzen dus wellicht extra op reageren. Er gaan instructies gepaard met het zo effectief mogelijk maken van reuktherapie. Zo moeten bepaalde geuren worden geinhaleerd voor bepaalde effecten, en mag het inhaleren ook niet te vaak achter elkaar gebeuren. Hiermee verliest het weer effectiviteit. Het kan als een lastig proces voelen, maar als U de instructies volgt van Uw reuktherapie-pakket, moet het goedkomen. Deze instructies zijn goed uitgedacht en precies aangepast op de producten die U in handen krijgt wanneer U hierin investeert.  

Reuktherapie kan een fijne pauze zijn van het alsmaar missen van het reukvermogen. Als het reukvermogen weg blijft is het uiteraard slim om een dokter te raadplegen, en in tijden van COVID-19 ook over de implicaties van dit virus na te denken. Verlies van reukvermogen is nooit prettig, voor niemand, en reuktherapie kan een goed begin zijn van een oplossing. Beterschap.