Wat verdien je als een logistiek medewerker?

Magazijn

Binnen talloze bedrijven is de vraag naar logistiek medewerkers enorm groot. Het is dan ook niet verrassend dat een vacature logistiek medewerker binnen een oogwenk gevonden is. Wat dacht je van heftruckchauffeurs vacatures of een vacature als vrachtwagenchauffeur? In de logistiek is er een groot personeelstekort, dus alle mensen die zich willen inzetten voor de logistiek kunnen prima aan het werk komen. Een extra voordeel is dat de lonen relatief hoog zijn voor mensen die in de logistiek werken. Dit komt doordat de vraag naar logistiek medewerkers groter is dan het aanbod ervan. Maar goed, voordat je een beroep uitoefent wil je wel weten waar je aan begint. In dit artikel vertel ik je in het bijzonder meer over het beroep logistiek medewerker, zodat je kunt nagaan of het beroep bij jou past of dat je liever nog even verder kijkt.

Waar houdt een logistiek medewerker zich mee bezig?

Even helemaal terug naar de basis. Waar houd een logistiek medewerker zich eigenlijk mee bezig? De exacte werkzaamheden verschillen vaak per bedrijf of per branche, maar er zijn wel een aantal overkoepelende werkzaamheden die logistiek medewerkers over het algemeen uitvoeren. Dit gaat onder andere over de volgende werkzaamheden:

  • Het verzendklaar maken van verschillende orders
  • Producten goed en stevig verpakken voor verzending
  • Een kwaliteitscontrole uitvoeren van orders en producten
  • Het opslaan en verplaatsen van goederen
  • Laden en lossen
  • Inventariseren van voorraden
  • Producten sorteren
  • Administratieve werkzaamheden

Wat verdien je als logistiek medewerker?

Laten we eerlijk zijn. Een baan moet leuk zijn, maar je bent ook benieuwd naar je salaris. Daarom bespreek ik wat een logistiek medewerker verdient hieronder. Het salaris is ondermeer afhankelijk van je opleidingsniveau, werkervaring en van de branche of bedrijf waarin je werkzaam bent. Er is echter wel een gemiddelde: een logistiek medewerker verdient over het algemeen tussen de €1800 en €2200 bruto per maand.