Heb je veel conflicten met je partner?

therapie


In elke relatie komen ruzies voor. Jullie verschillen van mening en dat mondt uit in een discussie of een ruzie. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn om een goede relatie te hebben. Sterker nog: het is goed om een eigen mening te hebben en die te uiten. Een goede discussie kan ook boeiend en leuk zijn. Bovendien helpt het om je eigen mening over bepaalde zaken scherper te krijgen of te herzien. Werken aan je relatie bestaat ook uit het erkennen van verschillen en vervolgens het zoeken naar oplossingen en compromissen. Wanneer zijn ruzies in je relaties problematisch? Hebben jullie bijna dagelijks ruzie en lopen die ruzies via een vast patroon? Eén van beiden accepteert niet dat de ander niet dezelfde mening heeft. Jullie hebben vervolgens eindeloze discussies over wie er gelijk heeft. Er zijn verschillende onderwerpen waar stellen over ruziën. Van vreemdgaan tot geldproblemen en jaloezie. Vaak kom je met elkaar in een vicieuze cirkel terecht. Als je veel ruzie met elkaar hebt, ga je je sneller aan elkaar irriteren en dat leidt weer vaker tot ruzie. Het is belangrijk om op tijd actie te ondernemen en hulp in te schakelen van een relatietherapeut Eindhoven.

therapieHoe leg je een ruzie bij?


Als je weleens ruzie maakt met je partner is het belangrijk om je ruzie bij te leggen anders blijft het net onder de oppervlakte aanwezig. Als je iets dwars zit, blijf er dan ook niet mee rondlopen. Je legt aan je partner uit waar je je aan ergert. Het is belangrijk dat jullie naar elkaar luisteren. Als je je partner niet begrijpt vraag je door om duidelijk te krijgen wat de ander dwars zit. Het gaat niet om schuld of onschuld, maar om begrip. Als een gesprek te hoog oploopt, is het beter om het op een ander moment weer voort te zetten als jullie wat rustiger zijn. Schelden, schreeuwen, onverschilligheid of sarcasme helpen jullie niet om uit een conflict te komen. Het erkennen van je fouten helpt wel. Net als het samen zoeken naar oplossingen en compromissen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Kom je hier samen niet uit? De relatietherapeut Eindhoven helpt je graag.Wat doet een relatietherapeut?


Conflicten in je relatie lopen vaak via een vast patroon. Heb je regelmatig ruzie, dan kan je hier moedeloos van worden. Je gaat elkaar steeds meer ontlopen of de ruzies worden heftiger, omdat je helemaal geen begrip meer voor elkaar kan opbrengen. Alle positiviteit lijkt uit jullie relatie verdwenen te zijn. De relatietherapeut Eindhoven staat op grotere afstand van jullie relatie en kan jullie daarom helpen een bredere kijk op de situatie te krijgen. Wat is de oorzaak van jullie conflicten en wat zijn de terugkerende patronen? Door de juiste vragen te stellen en jullie feedback te geven helpt de therapeut jullie een stapje vooruit. Jullie krijgen tips en praktische opdrachten waar jullie thuis ook mee gaan de slag gaan. Soms is uit elkaar gaan toch de beste optie. De relatietherapeut staat jullie ook bij als jullie uiteindelijk tot dit moeilijk besluit komen. Wonen jullie niet in Eindhoven of omgeving? Ook op andere locaties in Nederland ben je van harte welkom om een afspraak te maken met een ervaren relatietherapeut.