Hoelang blijven lipfillers zichtbaar?

Wil jij graag wat meer volume in je lippen? Dan zijn lipfillers hier natuurlijk bij uitstek voor geschikt. Lipfillers zijn namelijk een injectie die door middel van een lichaamseigen stof zorgt voor de extra hydratatie van de huid. Doordat er gebruik wordt gemaakt van hyaluronzuur, zorgt het lichaam er op een volledig natuurlijke manier voor dat er extra vocht wordt opgenomen, waardoor het volume van lippen groter wordt. Doordat het een lichaamseigen stof is, hoef je niet bang te zijn dat het blijft zitten en is je lichaam dus ook in staat om dit volledig zelf af te kunnen breken. Omdat je natuurlijk wel wilt weten wat je exact kunt verwachten, is het wel prettig te weten hoe lang lipfillers nu eigenlijk zichtbaar zullen zijn. 

Hoe worden lipfillers gezet?

Het laten zetten van lipfillers is in principe een relatief eenvoudig behandeling. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een injectienaald, kan er heel doelgericht te werk worden gedaan. Op deze manier kun je exact zelf bepalen hoeveel extra volume jij zou willen hebben en wordt en een passende hoeveelheid hyaluronzuur geïnjecteerd. De behandeling zelf duurt vaak niet langer dan een minuut of twintig en kan relatief pijnloos worden uitgevoerd. Uiteraard voel je wel een beetje, aangezien er een naald in je huid wordt gezet. Ondanks het feit dat het niet heel pijnlijk is, kun je er wel voor kiezen om gebruik te maken van een verdovende zalf. Dit zorgt ervoor dat de bovenste laag van de huid verdoofd wordt, waardoor je nog minder voelt.

De risico’s

Een cosmetische ingreep brengt natuurlijk altijd risico’s met zich mee. Dus om nu te  zeggen dat het laten zetten van lipfillers volledig zonder risico is, is dan dus ook niet mogelijk. Wel kunnen we je verzekeren dat de risico’s minimaal zijn. De voornaamste reden is, omdat er gebruik wordt gemaakt van hyaluronzuur, wat een lichaamseigen stof is. Dit zorgt ervoor dat je niet bang hoeft te zijn dat je lichaam het afstoot en dat het in je bloedbaan terecht kan komen, met alle gevolgen van dien. Omdat er altijd wat risico’s aan verbonden zijn, is het goed om deze vooraf voor jezelf in kaart te brengen. Omdat een gekwalificeerde arts niet direct zal beginnen met injecteren, maar eerst een intake met je zal plannen om de situatie te bekijken en vooral ook te bespreken, is het goed een aantal vragen voor jezelf op papier te zetten. Mocht je dan nog twijfels hebben, dan kunnen deze worden weggenomen tijdens het gesprek.

De levensduur van fillers

Ondanks dat fillers een lichaamseigen stof zijn, is het goed te weten dat het niet permanent is. Vooral wanneer je nog jong bent, is de kans aanwezig dat je misschien op dat moment wat extra volume mooi vindt, terwijl je een aantal jaren later het liever toch iets matigd. Omdat het een lichaamseigen stof is, is het door het lichaam gemakkelijk af te breken en zullen er dan ook geen tekenen meer zijn van een injectie. De gemiddelde levensduur van lipfillers ligt ongeveer zo tussen de 6 en 9 maanden. Heb je het gevoel dat het effect eerder afneemt, dan kun je natuurlijk altijd even met de kliniek in gesprek gaan om te kijken welke mogelijkheden er zijn om wat bij te spuiten.