Trends op het gebied van huidverzorging

natuurlijke gezichtsverzorging 4

In 2022 gaat de quote ‘less is more’ op, op het gebied van huidverzorging. We hebben allemaal wel een stappenplan huidverzorging in onze ochtend of avond routine. Sinds de pandemie besteden we meer aandacht aan onze huid en vinden we huidverzorging erg belangrijk. Niet alleen aan onze huid wordt gedacht maar ook ons haar verdient de juiste verzorging. Er zijn speciale haarserums en zelfs speciale behandelingen voor je haar om deze de juiste verzorging te geven die het verdient. Dit is ook een van de trends die we veel terugzien in 2022. Voorderest zijn de verzorging trends op het gebied van huidverzorging en bescherming van de huid.

Verzorging trends

Behandelingen die je thuis kan doen worden steeds populairder. Ook al is het heerlijk om bij een salon een behandeling te nemen. Er komen steeds meer apparaten bij waarbij je een behandeling gewoon thuis kan doen. Bijvoorbeeld de jaderoller of een elektrische reiniger. Steeds vaker gebruiken we talloze producten voor onze huid. In 2022 gaat de less is more aanpak gelden en willen we minder producten maar meer effect. Wel letten we steeds meer op de ingrediënten van een product en verdiepen we ons in de juiste producten die passen bij ons huidtype. Gebruik milde producten zodat je huid goed kan herstellen.

Beschermen tegen de zon en blauw licht!

Al jaren is het bekend dat we onze huid goed moeten beschermen tegen de zon. Voeg een BB-cream met SPF of een dagcrème met SPF toe aan je stappenplan huidverzorging en je huid is de hele dag beschermt tegen de zon. Zorg wel dat je de juiste SPF hebt die bij jou huid past! Sinds kort wordt er ook onderzoek gedaan naar de werking van blauw licht van digitale apparaten op de huid. Er wordt gezegd dat het bij kan dragen aan de huidveroudering. Je SPF-crème zou hier ook tegen werken. Dus nog meer redenen om elke dag een dagcrème op te doen met SPF.