Verschillende symptomen van slaapapneu die u moet kennen

Een persoon met slaapapneu weet misschien niet of hij aan deze klacht leidt. Er zijn echter veel symptomen die aangeven of je een slaapprobleem hebt. Het belangrijkste symptoom van slaapapneu is luid snurken. Soms stoppen ze ook meerdere keren met ademen tijdens het slapen. Andere symptomen zijn rusteloze slaap, ochtend hoofdpijn en slaperigheid overdag. Mensen met slaapapneu hebben soms last van geheugenproblemen, hoge bloeddruk, depressie, spierspanning en nachtelijk zweten. Als u deze symptomen voelt, moet u binnenkort een slaapkliniek bezoeken. Op deze manier kunt u uw slaapkwaliteit verbeteren.

Wat zijn de gezondheidsrisico’s van slaapapneu?

Slaapapneu kan leiden tot slechtere gezondheidsproblemen als het niet snel wordt verholpen. Wanneer je ademhalingsproblemen hebt tijdens het slapen, zal je zuurstofgehalte dalen. Als gevolg hiervan krijgen uw bloed, hersenen en andere vitale organen minder zuurstof. Het kan uw slaapkwaliteit beïnvloeden. Het kan ook uw cardiovasculaire systeem schaden. Slaapapneu kan risico’s op korte en lange termijn veroorzaken. Op korte termijn kunnen mensen met slaapapneu last hebben van ochtend hoofdpijn, stemmingswisselingen en slaperigheid overdag. Voor langetermijnrisico’s kan deze aandoening echter leiden tot depressie, beroertes, hoge bloeddruk en een hartaanval.

Hoe overwin je slaapapneu?

Slaapapneu kan niet volledig worden genezen. Wel kunt u bij Ruysdaelslaapkliniek.nl terecht voor de beste behandeling voor deze aandoening. Deze behandelingen zijn bedoeld om de frequentie van het stoppen met ademhalen tijdens het slapen te verminderen. Naast het nemen van regelmatige behandelingen, kunt u het risico op slaapapneu verminderen door verschillende tips te volgen. Ten eerste moet je afvallen omdat slaapapneu wordt veroorzaakt door een lichaam met overgewicht. Bovendien moet je stoppen met roken, stoppen met het drinken van alcohol en stoppen met het consumeren van slaappillen. Deze goede gewoonten kunnen de symptomen verminderen en uw rust kwaliteit verhogen, zodat u uw slaapproblemen kunt minimaliseren.