Vind je partner opnieuw via de hulp van de relatietherapeut in Vlaardingen

Mensen hebben vaak het idee dat het hebben van een goede relatie vanzelf moet gaan. Dat is een beetje een denkbeeld dat juist in deze moderne tijd is ontstaan. Als je immers moet kiezen uit 3 mannen in je dorp, dan ga je niet zo snel lopen muggenziften over alle kleine dingetjes die je niet bevallen. Je hebt immers geen oneindige poel waar je duizenden alternatieven uit kunt vissen. Voordat er internet was en sociale media, was de poel waarin je kon vissen een stuk kleiner. Dat droeg er in ieder geval aan bij dat men minder snel ontevreden was. Als men al ontevreden was, dan werd die onvrede ook sneller geaccepteerd. Zonder noties van zelf verwerkelijking, zelf ontplooiing, de beste versie van jezelf naar boven halen, eigenliefde en vele andere moderne noties, kun je relaties makkelijker laten voortduren. Een relatietherapeut in Vlaardingen van zelfbewustzijn.nl was 100 jaar geleden dan ook ondenkbaar. Nu zijn relaties echter kwetsbaar, omdat relaties worden gezien als een soort weg naar persoonlijk geluk. Een persoon wil zelf kunnen groeien en bloeien en de relatie is daar een van de middelen voor. Maar omdat we steeds egocentrischer lijken te worden, falen relaties ook steeds sneller. Als een relatie niet direct bijdraagt aan het geluk, dan stopt men er vaak liever mee dan dat men een relatietherapeut in Vlaardingen inschakelt. Dat stoppen doe je ook des te sneller als je weet dat er 1000 anderen zijn die de plek kunnen innemen van de ex-partner. Als je juist heel erg gefocust bent op het persoonlijke geluk en een partner als middel daartoe ziet, dan is het ook een stuk lastiger om echt die sprong in het diepe te maken. Niet voor niets lees je bijvoorbeeld vaak dat je eerst van jezelf moet houden en pas daarna, als je helemaal compleet en afgerond bent, een partner moet zoeken. Met die insteek heb je dus in feite niemand anders nodig. Al dit soort ideeën maken relaties kwetsbaar. Maar een relatie vergt aandacht, inspanning, een bepaalde mate van zelfopoffering en gewoon hard werken. Een relatietherapeut in Vlaardingen kan je dan ook helpen om die vonk weer te vinden die er in het begin was. Men denkt vaak ook dat het normaal is dat de vonk op den duur verdwijnt en dat je dan een nieuwe passieloze fase in gaat. Tevens denkt men dat vaak passie en liefde twee verschillende domeinen zijn. Passie is vanuit deze visie intens maar kort, terwijl liefde juist duurzaam maar kalm is. Een relatietherapeut in Vlaardingen kan jullie samen helpen om die passie en liefde weer samen te brengen. 

De diensten van een relatietherapeut in Vlaardingen

Hierboven is slecht 1 element van een relatie aan bod gekomen. Verder hebben we een context geschetst van de huidige cultuur waarin moderne relatieproblemen plaatsvinden. Het soort problemen kan echter variëren. Je kunt afstand voelen tot je partner, je partner of jij kan zijn vreemdgegaan, de passie kan verdwenen zijn, er kunnen contant ruzies plaatsvinden, et cetera. De relatietherapeut in Vlaardingen van zelfbewustzijn.nl kan jullie helpen bij dit soort problemen. Hij zal dan de werkelijke oorzaak boven tafel halen, zodat er vervolgens aan een oplossing gewerkt kan worden. 

Kijk op zelfbewustzijn.nl voor meer informatie

Als je meer wilt weten over de relatietherapeut in Vlaardingen, dan kun je terecht op zelfbewustzijn.nl. Hier lees je ook meer over de andere diensten van de coach zoals: 

  • Zelf realisatie
  • Burn out
  • Rouw en ziekte