Waar helpt een scheidingsmediator mee?
Een scheidingsmediator helpt u en uw partner mee samen tot een oplossing te komen en bepaalde meningsverschillen tot vrede te brengen. Een scheidingsmediator kiest geen partij en probeert tot harmonie en balans te komen. Een mediator mag verschillende soorten conflicten behandelen en heeft als doel om u en uw partner te helpen er voor te zorgen dat de scheiding zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Het juridisch probleem wordt al aangepakt zodat een verdere procedure met een advocaat niet nodig zal zijn. Een mediator staat niet achter een partij en staat er dus onpartijdig en neutraal in het gesprek.
Als u met uw partner minderjarige kinderen hebt kunt u samen met de mediator een ouderschapsplan maken. Voordelen van een scheidingsmediator is dat doelgericht wordt gewerkt aan een scheiding waarbij respect en vriendelijkheid centraal staat, naast oplossingsgerichtheid. Of u nou zoekt op Mediator Arnhem of in het zuiden van het land, er is overal een mediator die klaar staat voor u en uw partner. Kijk op voor meer informatie op https://www.descheidingsmediator.nl/.
Verschillen mediator, bemiddelaar en en advocaat
Een scheidingsmediator is onpartijdig, in tegenstelling tot een advocaat die achter de cliënt staat. Een advocaat heeft ook verstand van zaken zoals alimentatie voor de kinderen of partneralimentatie. Als u en uw partner er niet samen uit kunnen komen, kan een advocaat de scheiding aanvragen bij de rechter. Een mediator probeert juist samen tot een oplossing te komen zodat de procedure op een vredige manier kan. Ook duurt het langer dan een scheiding aanvragen via een mediator. Een bemiddelaar is iemand die de leiding neemt, terwijl een mediator het gesprek begeleid en er voor zorgt dat er geen conflict ontstaat. Er wordt ook geen advocaat ingeschakeld door een mediator.
Ook is er een optie voor overlegscheiding, waarbij de voordelen hetzelfde zijn als bij mediation, maar er zitten toch verschillen in. Het is een soort variant op mediation, maar het grootste verschil zit in het feit dat er hierbij hulp wordt verkregen van een advocaat, die informatie geeft op juridische vlakken en adviseert. Terwijl een advocaat normaal competitief werkt, is dat bij overlegscheiding niet het geval. De afspraak is ook hier dat er geen rechter wordt ingeschakeld en het doel is om samen te werken.