Waarom kiezen voor nitril handschoenen?

Nitril handschoenen zijn een geweldige manier om jezelf te beschermen tegen schadelijke chemicaliën en andere stoffen. Ze zijn ook perfect voor als je met eten moet werken.

De reden waarom nitrilhandschoenen zo populair zijn, is dat ze bescherming bieden en toch flexibel genoeg zijn om een goede grip op voorwerpen te krijgen. Ze veroorzaken ook minder allergische reacties dan latexhandschoenen.

Nitrilhandschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber, een soort plastic dat in veel producten wordt gebruikt. Het heeft een lage reactiviteit op chemicaliën en kan bescherming bieden tegen chemische lekkages.

Het gebruik van nitrilhandschoenen op de werkplek kan werknemers beschermen tegen contact met schadelijke stoffen.

Ze worden ook gebruikt om de gebruiker te beschermen tegen ziekten bij het hanteren van lichaamsvloeistoffen of besmette voorwerpen.

Verschil tussen Latexhandschoenen?

Er zijn veel redenen waarom latexhandschoenen moeten worden gedragen. Eerst en vooral beschermen ze de drager tegen verontreinigingen op het oppervlak van het object dat hij of zij aanraakt

Ze beschermen ook tegen eventuele ziekteverwekkers die aanwezig kunnen zijn op de handen van de persoon die ze draagt. Bovendien kunnen latexhandschoenen helpen voorkomen dat infecties zich verspreiden via ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

Op medisch gebied zijn latexhandschoenen van cruciaal belang om patiënten te beschermen tegen infecties en ziekten die door aanraking kunnen worden overgedragen. Ze beschermen ook artsen en verpleegkundigen om zelf ziek te worden. Als u bijvoorbeeld op een eerstehulpafdeling werkt, raakt u mogelijk bloed of andere lichaamsvloeistoffen aan die u ziek kunnen maken. Als u elke keer dat u met deze vloeistoffen in aanraking komt latexhandschoenen draagt, wordt uw risico op infectie drastisch verminderd.

In de foodservice helpen latexhandschoenen om dingen schoon te houden tijdens het koken of het serveren van voedsel aan klanten.