De wintertijd is net ingegaan en iedereen is weer hard aan het werk, nouja de meeste van ons. Toch is het soms lastig om weer die sportritme op te pakken. Ben je zoals ik en ben je nog steeds aan het nagenieten van de zomer, dan zal je het ongetwijfeld moeilijk vinden om weer in de ritme te komen van het sporten. Toch is het erg belangrijk om lekker actief te blijven! Zeker nu het kouder wordt en de winter voor de deur staat moeten we blijven bewegen. Zodra het tempratuur daalt dan moet je lichaam harder werken om warm te blijven. Vandaar dat het erg belangrijk is om fit de winter in te gaan. In dit artikel krijg je een paar tips!

1. Stel een doel in

 Kies een doel waar je naartoe wilt werken voor de resterende dagen tot het eind van het jaar. Heb je moeite om zelf doelen te stellen? Raadplaag dan je fysiotherapeut, woon je toevallig in Haarlem of omstreken dan kan ik je de fysiotherapeut in Haarlem centrum aanraden! FysioForza is een van de betere Fysio’s in Nederland.

2. plan je fitness dagen in

Een excuus die ik mezelf veel heb wijsgemaakt is dat ik geen tijd heb om te trainen. Heb je geen tijd?Heel goed ga dan trainen! Heb je geen energie ervoor? Heel goed ga dan trainen! Je snapt denk ik wwaar ik naartoe wil gaan hiermee. Er zijn altijd excuusjes die je jezelf kunt wijsmaken om niet te gaan sporten maar, get your ass tot he gym!

3. Vergeet gezonde eetgewoontes niet

Tijdens een vakantie liggen verleidingen met lekker eten vaak op de loer. Een wijntje op het terras, een uitgebreide lunch, een ijsje als toetje. Gezond eten is er vast wel eens bij ingeschoten. Als u begint met sporten, is het aan te raden om slim te eten en voldoende te drinken. Pak naast uw sportritme ook een gezond voedingspatroon op. Begin de dag met een goed ontbijt, zodat u weer energie krijgt na de nacht. En vaste eetmomenten gedurende de dag bieden structuur.