Dekking zorgverzekering

Hoe uitgebreid is de dekking van je zorgverzekering bij tandartskosten? Veel mensen vragen zich dit af, zonder exact te weten hoe goed zij zelf gedekt zijn. Over het algemeen worden de kosten voor behandelingen bij een tandarts of orthodontist tot het 18e levensjaar van een verzekerde vergoed. De precieze dekking verschilt hierbij per zorgverzekeraar en kun je terugvinden in de dekkingsvoorwaarden van je zorgverzekering. Nadat je 18 jaar oud bent geworden vallen vrijwel alle tandartskosten onder een tandartsverzekering of aanvullende tandartsverzekering.

Kronen-en-bruggen-2-e1437997193637

Om hoge kosten te voorkomen is het sterk aan te raden om vanaf je 18e levensjaar te kijken welke zorgverzekering het beste bij je past. Iemand die vrijwel geen complicaties heeft doet er bijvoorbeeld verstandiger aan om een tandartsverzekering achterwege te laten, dan iemand die geregeld een gaatje of ontsteking heeft.

Zorgverzekeringen met elkaar vergelijken

De beste manier om te achterhalen welke zorgverzekering of tandartsverzekering het beste bij je past, is het maken van een vergelijking tussen verzekeringen. Op internet vind je verschillende tools waarmee je een dergelijke vergelijking kunt maken. Hierbij voer je vaak een aantal persoonlijke gegevens in, zoals de gemiddelde tandartskosten die je jaarlijks hebt. Op basis van deze gegevens bepaald de tool voor je welke verzekering het gunstigste is.

Het is belangrijk om na het gebruik van een dergelijke vergelijkingstool altijd te controleren of de dekking ook daadwerkelijk aansluit bij je tandartskosten. Soms hebben tandartsverzekeringen een zeer beperkte dekking, waardoor het veel aantrekkelijker is om voorlopig geen tandartsverzekering af te sluiten. Pas wanneer je veel kosten hebt, zou je dan aan het afsluiten van een verzekering kunnen denken.

Aanvullende tandartsverzekering

Je kunt voor een aanvullende tandartsverzekering kiezen als je een uitzonderlijke behandeling uit wilt laten voeren. Denk bijvoorbeeld aan een bleekbehandeling of een beugel op latere leeftijd. Deze kosten worden niet vanuit je tandartsverzekering vergoed.

Bron: tandarts Tilburg