Mis je een of meerdere tanden of kiezen? Los het op met implantaten

implantaten

Door ouderdom, maar ook door vele andere redenen, kan het zijn dat je op een gegeven moment een of meerdere tanden of kiezen in je gebit mist. Als dat het geval is brengt dat uiteraard een aantal nadelen met zich mee. Manieren om dit op te lossen zijn er gelukkig ook. Zo vormen implantaten meestal de eerste stap op weg naar een kunstgebit of een klikgebit in gezonde toestand. Implantaten kun je ook wel zien als nieuwe tandwortels.

implantaten

Waarom implantaten laten plaatsen? 

Door implantaten te laten plaatsen door een tandchirurg zorg je ervoor dat je gebit en je kaak als geheel stabiel blijven. Dit is belangrijk omdat dit uiteindelijk een flinke invloed heeft op de vorm van (de onderkant van) je gezicht. Verder zijn implantaten onmisbaar als je een klikgebit of een klikprothese wenst te laten plaatsen. Ook een kunstgebit kan er mede mee worden vastgezet. Bovendien kun je op een implantaat een kroon of een brug laten aanbrengen.

Zo gaat de plaatsing mogelijk in z’n werk

Het plaatsen van implantaten is geen sinecure. Sowieso moet er eerst met behulp van röntgenfoto’s worden bestudeerd of het nu mogelijk is om ze te plaatsen. Er moet namelijk genoeg kaakbot aanwezig zijn. Bij genoeg kaakbot zal een behandeling plaatsvinden waarbij je gedeeltelijk of geheel onder narcose gaat. De implantaten worden dan aangebracht, waarna je ongeveer een half jaar later een kroon, brug of prothese erop zou kunnen laten zetten.