Zorg thuis

Het is de wens van iedere oudere om gewoon thuis te blijven wonen, al heb je dan zorg thuis nodig. Misschien heb je hulp nodig bij het douchen, aankleden of heb je een wond die iedere dag verzorgt moet worden? Dit kan allemaal worden geregeld, ook wanneer je in de laatste fase van je leven zit en je wilt thuis sterven is dit mogelijk. Speciaal opgeleide verpleegkundigen weten hoe zij moeten handelen bij bepaalde ziekten, omdat je een vaste verpleger als aanspreekpunt hebt kun je altijd terecht voor vragen. Is de situatie zo ernstig dat je niet meer zonder zorg in de nacht kunt, geen probleem zorgaccent.nl zorgt dat er gepaste zorg aanwezig is 24 uur per dag. Wijkverpleging is altijd in de buurt zodat er snel geschakeld kan worden.

Kom weer onder de mensen

Wanneer je ouder wordt of tegen een beperking aanloopt betekent dit niet dat je niet meer onder de mensen komt, de dagbesteding is voor mensen die zorg thuis hebben en er ook weer op uit willen om anderen te ontmoeten. Misschien vind je het geweldig om met dieren om te gaan, dan is er vast een zorgboerderij bij jou in de buurt waar je naartoe kunt gaan. Dankzij de dagbesteding kunnen er heel veel mensen langer thuis blijven wonen, er wordt natuurlijk wel gekeken wat je leuk vind om een passende besteding van je dag te vinden. Genieten en merken dat er waardering is voor wat je doet is erg belangrijk. Je leert op deze manier niet alleen nieuwe mensen kennen, ook creëer je een dagritme. 

Zorg thuis

Bepaal zelf wat er gebeurd

Veel ouderen zijn bang dat zij niet meer zelf mogen bepalen wat er gebeurd als er ouderenzorg nodig is, bij zorgaccent.nl heb je als oudere de complete regie. Het enige wat de verpleging doet is ondersteuning geven, door samen te werken met kleine teams weet je precies wie er komt. Krijg je niet te maken met iedere keer vreemde mensen die je situatie niet kennen, een groep van specialisten geeft je de zorg die je nodig hebt om veilig en comfortabel thuis te blijven wonen. Gaat het thuis wonen op den duur niet meer, dan zijn er misschien andere mogelijkheden die perfect bij je passen. Wonen met een Plus is daar een goed voorbeeld van. 

In een organisatie wat als thuis voelt

Wil je niet teveel inleveren op je zelfstandigheid en het gevoel hebben dat je thuis woont? De “net als thuis” zorglocaties zijn hier goed geschikt voor. Je kunt het zien alsof je ouderenzorg thuis krijgt, maar verder kun je blijven doen wat je altijd deed. Medewerkers helpen je waar nodig is met de verzorging, en jij kunt als oudere nog genieten van het leven zoals je gewend was. Ook wanneer je chronisch ziek bent wordt er altijd gekeken naar de mogelijkheden die er nog zijn, er wordt gekeken in oplossingen en niet in problemen. De zorglocatie is er voor jou, om je nog te laten genieten met de dingen waarvan je blij wordt zonder je zorgen hoeven te maken over je lasten.