Communicatie met intervisie methode

intervisie methode

Als ondernemer zijnde wil je graag zien dat het team goed met elkaar kunt communiceren. Maar wanneer jij dit wat intensiever wilt hebben, dan kan je ervoor kiezen om een intervisie methode aan te nemen. Op het internet vind je wat dat betreft genoeg mogelijkheden om dit aan te namen. Echter wordt het aangeraden om hier een expert bij in te schakelen. Zo heb je bijvoorbeeld Wendy den Hartog. Zij weet immers als geen ander hoe dat je probleem kunt omvormen naar succes. Communicatie en duidelijkheid is de basis voor een geschikte samenwerking. En daar werkt zij graag aan met jouw team.

intervisie methode

Zo heb je bij een iedere intervisie als het goed is een inbrenger. Die licht kort zijn casus aan en vervolgens gaat de rest van de team hierover speculeren. De inbrenger is er op dat moment niet bij om het gesprek zo intensief mogelijk te kunnen bespreken. Is de casus volledig besproken en zijn er antwoorden uitgekomen? Dan komt de inbrenger er weer bij om de casus te bespreken en hier een oplossing voor te hebben.

Doordat de groep met elkaar in gesprek gaat zullen zij leren om naar mekaar te kunnen luisteren. Natuurlijk luister je sowieso, maar doe je dit ook op de juiste manier? Notuleer en geef aan wanneer iets niet duidelijk is. Dan pas krijg jij de informatie te horen en zul je dit ook niet meer vergeten.

Schakel Wendy in voor jouw intervisie methode!

intervisie methode

Het lijkt een eenvoudige taak om te realiseren. Echter is expertise en kennis wel degelijk noodzakelijk om dit op de juiste manier waar te maken. Wendy zal niet aanpassen, maar luisteren hoe dat het gesprek verlopen zal. De inbrenger zal dit in de praktijk moeten uitvoeren! Wil jij graag meer weten of dat een intervisie methode past bij jouw onderneming? Schakel dan vandaag nog de hulp in!