Magazijn

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende online shops die een hoop verschillende producten verkopen. Je ziet steeds vaker dat deze producten verzonden worden in verzenddozen. Het is zeker een goede optie om naar deze dozen te kijken. Deze dozen zijn speciaal gemaakt voor de verzending van producten. Ze komen in allerlei verschillende formaten. De formaten verschillen zodat er voor ieder product wel een verzenddoos te vinden valt. Zo voorkom je dat je met grote producten geen grote doos zal kunnen vinden. 

Waarom verzenddozen kopen?

Als eerste is dan de vraag waarom je verzenddozen moet kopen. Het grote voordeel van deze dozen is dat ze zijn gemaakt om te verzenden. Het zijn dus geen dozen die eventueel eenvoudig uit elkaar kunnen vallen. Wanneer je een andere soort doos gebruikt, kan dit soms wel aan de orde zijn. Verder zijn de dozen eenvoudig in en uit elkaar te vouwen. Binnen een paar seconden vouw je ze in elkaar. Dit is ideaal voor een webshop die aan de lopende band producten verzendt. Je kunt ze dan eenvoudig openklappen en dicht vouwen, maar wanneer er iets mis gaat kun je ze ook weer uit elkaar vouwen. Daarnaast zijn deze dozen een stuk makkelijker te beplakken met stickers. Tegenwoordig worden er namelijk een hele hoop verschillende verzendstickers gebruikt. Het is altijd verstandig om gebruik te maken van verzendstickers en niet van stift. 

Waar verzenddozen kopen?

Vooral wanneer je een onderneming hebt komt het vaak aanbod dat je verzenddozen nodig hebt. Het kan al gauw de vraag opwekken waar je deze dozen zal moeten kopen. Er zijn heel wat verschillende aanbieders die deze dozen verkopen. Het makkelijkste is om bij een groothandel een hele hoop dozen in één keer in te kopen. Er zijn verschillende webshops van groothandels, maar je kunt ook naar een groothandel toe gaan. Dan kun je de dozen direct meenemen. In de meeste gevallen is het handig om verschillende formaten van deze verzenddozen mee te nemen. Dan weet je zeker dat je voor ieder product een doos hebt. Wanneer je niet weet of er een groothandel in buurt zit, kun je dit online op zoeken. Daarnaast helpt het om eens rond te vragen bij andere ondernemers. Op die manier weet je direct welke groothandel een goede optie is. 

Waar opletten bij het kopen van dozen?

Wanneer je dozen wilt gaan kopen, is het verstandig om op verschillende dingen te letten. Helemaal als je veel moet verzenden, is het van belang dat de dozen van de juiste kwaliteit zijn. Dit kun je het beste testen met een enkele doos. Zo moet er gekeken worden naar hoe snel de doos deukt, maar ook of de doos snel kapot scheurt als er wat gewicht op komt te staan. De meeste verzenddozen zijn wel van goede kwaliteit. Het is wel verstandig om te kijken naar materiaal wat je bij in doos kunt doen. Opvulmateriaal zorgt ervoor dat de doos beter intact blijft. Hierbij kun je denken aan papierproppen of bubbeltjesplastic om alles goed op te vullen.