Wat zijn de voordelen aan de Tachograaf app?

Gezonde en verantwoordelijke medewerkers is voor elk bedrijf natuurlijk super belangrijk. Gezonde medewerkers werken natuurlijk gewoon beter en gaan vrolijker naar het werk. Verantwoordelijke medewerkers zorgen ervoor dat jij als bedrijfsleider kan rekenen op je medewerkers en je je dus niet zorgen hoeft te maken om meer triviale bezigheden.

Ondanks dat het voor elk bedrijf natuurlijk van belang is dat je werknemers zowel gezond als verantwoordelijk zijn, is dit voor sommige beroepen natuurlijk nog wat belangrijker. Neem bijvoorbeeld ziekenhuispersoneel. Daar is de persoonlijke hygiëne niet alleen van belang voor de werknemer zelf, maar ook nog eens voor een heel scala aan patiënten en bezoekers.

Hetzelfde geldt, verrassend genoeg misschien, voor mensen in de transportsector. Je kan je natuurlijk wel voorstellen dat het niet alleen voor de bestuurder van de vrachtwagen, maar ook de mede weggebruikers er baat bij hebben dat de bestuurder van een vrachtwagen gezond en wel achter zijn stuur zit. Mede om deze reden zijn er wettelijk voorgeschreven regels voor het aantal uren dat een vrachtwagen chauffeur achter elkaar mag werken.

Om te controleren op bestuurders zich wel aan deze regels hielden maakten bestuurders gebruik van een tachograaf. Dit apparaat registreert eigenlijk de aantal rust en rijtijden. Zo’n apparaat, ondanks dat het een belangrijke functie inneemt, is alleen nogal onhandig. Zo moet het handmatig bijgehouden worden en is het apparaat ook nog eens redelijk groot. Gelukkig is er een beter alternatief.

Apps

Bedrijven zoals Data2Track ontwikkelen handige apps voor bestuurders in de transportsector. Via een dergelijke chauffeurs app komen veel handige  taken op één plek samen. Denk hierbij aan de routekaarten, urenregistratie en chat-functies. Maar wellicht het belangrijkste is de Tachgraaf app. Deze app maakt het mogelijk om erg overzichtelijk te hebben wanneer een bestuurder rust heeft gehouden, en wie er momenteel beschikbaar is. De bestuurder hoeft tevens zelf ook niet veel te doen. Weg dus met de oude tachograaf!