Wat zijn de voordelen van een jacuzzi?

Bodyfit

Bovenstaande vraag lijkt misschien overbodig, maar velen die regelmatig van een jacuzzi genieten, kennen niet alle voordelen. Daarnaast, wie zijn of haar echtgenoot wil overtuigen van een bezoek aan een spa of de aanschaf van een jacuzzi, kan deze argumenten ook goed gebruiken. Je kunt de belangrijkste voordelen hieronder lezen.

Een jacuzzi vermindert stress

Jacuzzi

Dit is misschien wel het bekendste voordeel. Wanneer je lekker kunt relaxen, kun je alle zorgen even van je afschudden en dit vermindert stressklachten. Vooral als je last hebt van chronische stress is het aan te raden activiteiten te ondernemen die vrijwel geen inspanning vereisen en je toelaten je gedachten even op nul te zetten.

Het vermindert spierpijn

Lekker warm water is goed voor de spieren. Voor wie veel traint en dus vaak last heeft van spierpijn, maar ook voor wie net begonnen is met trainen en daarom extra veel spierpijn heeft, is een warm bad vaak een goede uitkomst. Vooral als je erbij kunt ontspannen.

Je rug bedankt je

Spa

Rugklachten zijn een veelvoorkomend verschijnsel. Veel mensen krijgen vroeg of laat een hernia en bij het voorkomen of genezen ervan kan een warm bad goed van pas komen. Veel doktoren raden mensen met rugklachten aan om te zwemmen of te lopen in een verwarmd bad. Wat is beter om daarna bij te komen in de nog warmere variant? Vooral in de koude wintermaanden en met een kop warme chocolademelk in je handen is dit het ultieme genieten.

Bloedcirculatie wordt gestimuleerd

Het warme water in combinatie met de bubbels van een jacuzzi, warmen je lichaam op. Dit zorgt er weer voor dat je bloed verdunt en de circulatie gestimuleerd wordt. Je voelt je dan niet alleen beter, je bent ook een stuk gezonder. Trommel dus snel al je vriendinnen op voor een dag in jouw favoriete spa, onder het mom van ‘samen gezond worden’. Geniet ervan.