5 tips voor het vinden van een warehouse in Zuid-West Nederland

Als ondernemer in de regio Breda kan het vinden van een geschikte opslagruimte of magazijn erg lastig zijn. Gelukkig is er qua warehouse in Breda en omgeving genoeg aanbod dat aan jouw eisen voldoet. In deze blogpost delen we vijf handige tips die je kunnen helpen bij het vinden van passend warehouse.

Locatie, locatie, locatie

Bij het zoeken naar een geschikte opslagruimte is het belangrijk om te kijken naar de locatie. De locatie van het warehouse heeft namelijk invloed op de transportkosten en de levertijd van je producten. Zit het warehouse bijvoorbeeld dicht bij de snelweg? Is er voldoende parkeergelegenheid voor vrachtwagens? Dit zijn belangrijke vragen om te stellen bij het vinden van de ideale locatie.

Grootte van het magazijn

Voordat je op zoek gaat naar een warehouse is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte je nodig hebt. Het magazijn moet voldoen aan de grootte van jouw producten of goederen. Neem daarom de tijd om te berekenen hoeveel vierkante meter je exact nodig hebt. Hierdoor voorkom je dat je later tegen problemen aanloopt omdat het magazijn te klein blijkt te zijn.

Voorzieningen en beveiliging

Een warehouse moet niet alleen groot genoeg zijn voor jouw producten, het moet ook voorzien zijn van moderne faciliteiten zoals een sprinklerinstallatie, een verwarmingssysteem en goede verlichting. Daarnaast dien je ook te letten op de beveiliging van het magazijn. Is er bijvoorbeeld toezicht op afstand? Zijn er beveiligingscamera’s aanwezig? Dit zijn belangrijke factoren die de veiligheid van jouw goederen garanderen.

Kostenplaatje

Een belangrijk aspect van het huren van een warehouse zijn de kosten. Het is belangrijk om bij het zoeken naar een magazijn niet alleen te kijken naar de huurprijs, maar ook naar bijkomende kosten zoals servicekosten, elektriciteitsrekening en eventuele borgsommen. Maak voor jezelf een overzicht van alle kosten en vergelijk deze met elkaar.

Zoek naar de beste match

Als je hebt gekeken naar de locatie, grootte en voorzieningen van verschillende warehouses en er een aantal passende opties tussen zitten, is het tijd om een keuze te maken. Het is verstandig om niet alleen af te gaan op het kostenplaatje, maar ook te kijken naar de flexibiliteit van het warehouse en de mogelijkheid om samen te werken. Hoe is de samenwerking met de verhuurder? Bij wie liggen de verantwoordelijkheden voor reparatie en onderhoud van de ruimte?

Conclusie

Als je op zoek bent naar een magazijn in Zuid-West Nederland, is het belangrijk om met bovenstaande tips rekening te houden bij het vinden van een goede opslagruimte. Door te letten op de locatie, grootte, voorzieningen, kosten en flexibiliteit, vind je gegarandeerd passend magazijn dat aan jouw wensen voldoet. Op zoek naar een geschikt magazijn in Breda? Bekijk dan eens ons assortiment.

Bron: DNA United Forwarders