Cellulitis met een antibioticakuur verhelpen

Heeft u last van hoofdpijn, roodheid en zwellingen onder de huid? De kans bestaat dat u last heeft van cellulitis. Cellulitis is een bacteriële infectie die voornamelijk voorkomt bij mensen die in een stressvolle periode zitten. Tijdens een periode met veel stress is uw weerstand veel lager, waardoor het voor uw afweersysteem lastiger is om bacteriën uit uw lichaam te verdrijven. Vaak is dit het gevolg van minder slaap, weinig beweging en een slechter eetpatroon in de fase dat u het druk heeft. Cellulitis komt ook in een ergere variant voor, waarbij u last kunt hebben van koorts. Dit geeft u doorgaans een algeheel gevoel van malaise in uw lichaam.

 

Hoe kan ik cellulitis verhelpen?

 

Wanneer u last denkt te hebben van cellulitis is het sterk aan te raden om voor een consult bij uw huisarts langs te gaan. De huisarts kan een diagnose voor u stellen en zal in de meeste gevallen een relatief lichte antibioticakuur voorschrijven. Met de antibioticakuur zal de bacterie uit uw lichaam verdreven worden, waardoor u zich al vrij snel weer fitter en energieker zal voelen.
Om een nieuwe bacteriële infectie in uw lichaam tegen te gaan, is het raadzaam om voldoende te bewegen tijdens een stressvolle periode. Kies er bijvoorbeeld voor om op uw fiets naar het werk te gaan, zodat u de dag begint en eindigt met beweging. Niet alleen goed voor uw weerstand, ook fijn om uw hoofd leeg te maken! Zo gaat u met een ontspannen gevoel naar huis en zult u beter slapen.