Chiropractor Tilburg

In verwachting? Bezoek om deze redenen regelmatig een chiropractor

In de pakweg negen maanden waarin je zwanger bent gebeurt er ontzettend veel in je lichaam. Zowel op fysiek als op emotioneel vlak vinden er veranderingen plaats die ongeloof veel energie kosten. Pijn en ongemakken zijn hierbij zeker geen zeldzaamheid. Het is in deze periode extra belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen, natuurlijk ook in het belang van de baby. Hiertoe is het nuttig om eens langs te gaan bij een chiropractor Tilburg of omgeving. Een chiropractor is zoals je misschien weet iemand die zorgt dat de wervelkolom in orde is, goed functioneert en correct communiceert met het zenuwstelsel en gewrichten. Hieronder lees je om welke drie redenen een chiropractor je als zwangere kan helpen.

Verlichting typische zwangerschapssymptomen

Ten eerste kan chiropractie ervoor zorgen dat typische symptomen die bij een zwangerschap horen worden verlicht. Misselijkheid, vermoeidheid, instabiliteit in de bekken, tintelingen in de ledematen en pijn aan de gewrichten en rug zijn voorbeelden van symptomen die veel voorkomen. Een behandeling van een chiropractor kan ervoor zorgen dat deze problemen op korte termijn al worden verlicht.

Kortere bevalling

Onderzoeken hebben inmiddels aangetoond dat dames die chiropractische zorg afnemen een goede kans maken op een kortere (en daardoor mogelijk minder heftige) bevalling. Bij een eerste baby is de kans op een relatief korte bevalling zo’n 24 procent groter, bij een tweede baby zelfs 33 procent.

Chiropractor Tilburg

Correctie stuitligging baby

Zoals je waarschijnlijk wel weet moet je nog ongeboren baby rond de 35ste week van de zwangerschap in de correcte houding liggen. Hierbij geldt dat het hoofdje omlaag moet liggen. Soms is dat echter niet het geval en ligt de baby in de zogeheten stuitligging, oftewel met de billen of benen omlaag. Behandelingen van een chiropractor kunnen er dan voor zorgen dat de baby alsnog op tijd in de juiste houding gaat liggen. Hierdoor is de kans op problemen rond de bevalling een stuk kleiner.