Een veilige rolstoel aanschaffen doe je zo

rolstoel

Wanneer je in een situatie zit dat je een rolstoel moet aanschaffen, is dat natuurlijk niet altijd fijn. Echter is het wel een apparaat wat weer meer mogelijkheden in je leven kan brengen. Zo ben je veel mobieler en kun jezelf dus naar meer omgevingen verplaatsen. Maar let je dan op op bij het aanschaffen van een rolstoel? Daar kom je snel achter!

rolstoel

Aankoop tips

Een rolstoel kopen, daarbij wil je uiteraard de juiste keuze maken. Maar wat zijn nu belangrijke zaken om jezelf op te richten? We raden altijd aan om op de veiligheid te letten. Zo kun je letten op een ISO 7176-19 certificering. Daarmee weet je zeker dat je rolstoel is beveiligd met een crash test. Tevens wil je uiteraard dat de kwaliteit zeer goed is. Want dit is natuurlijk een absoluut minimum wat je mag verwacht van een rolstoel.

Een andere tips die we je graag willen geven is dat je erop let dat je rolstoel overal in je huis doorheen kan rijden. Zo weet je immers zeker dat je jezelf met gemak kan bewegen door je woning, want dat is een van de redenen dat je een rolstoel aanschaft. Waar je hierbij ook op wilt letten, is dat de rolstoel je lichaam voldoende ondersteuning biedt. Het is bijvoorbeeld zo dat je mensen die iets zwaarder zijn, een rolstoel met een breder oppervlakte nodig hebben. 

Waar je ook nog op wilt letten, is wat de voorkeuren van je partner zijn. Je partner of begeleider moet immers de rolstoel ook veel gebruiken om je te helpen. Neem dus de voorkeuren door en neem eventueel je partner mee bij het kopen van een nieuwe rolstoel. Tenslotte wil je altijd een winkel op zoeken waarvan je weet dat men expert is op het gebied van rolstoelen.