Lorazepam voor en nadelen

Lorazepam behoort tot een groep geneesmiddelen die benzodiazepines worden genoemd. Het beïnvloedt chemicaliën in de hersenen die mogelijk uit balans zijn bij mensen met angstgevoelens. Ook wordt het gebruikt om angststoornissen te behandelen. Je mag lorazepam niet dagelijks gebruiken, omdat je lichaam er afhankelijk van kan worden. Het wordt dan moeilijk om te stoppen met het gebruik. Als je het dus langer dan een maand gebruikt zul je langzaam moeten afbouwen. Hou er rekening mee dat er dan ontwenningsverschijnselen kunnen optreden. Je kunt last krijgen van vermoeidheid of je voelt je suf en slaperig.

Voordelen

Lorazepam kan ook gebruikt worden door mensen die lijden aan slapeloosheid. Het ontspant je spieren, werkt rustgevend en het maakt je suf. Op deze manier kun je rustig in slaap vallen en blijf je ook door slapen. Je wordt in de nacht niet telkens wakker of in de ochtend veel te vroeg wakker. Ook kun je het gebruiken bij angstgevoelens en gespannenheid. Lorazepam dien je te gebruiken volgens het recept van de arts. Neem nooit meer in dan je nodig hebt of gebruik het niet langer dan is aangegeven. Volg dus alle aanwijzingen op je receptlabel.

Nadelen

Je mag lorazepam niet gebruiken als je zwanger bent. Het kan namelijk aangeboren afwijkingen veroorzaken. Je baby kan er zelfs afhankelijk van worden. Nadat de baby is geboren kan dit dus levensbedreigende ontwenningsverschijnselen veroorzaken. Lorazepam kan overgaan in de moedermelk en kan de baby schaden. Gebruik je het toch dan mag je dus geen borstvoeding toedienen aan de baby.