Oefenbroekjes voor je peuter

zwemluiers

Misschien heb je nog nooit van de term oefenbroekjes gehoord, maar daar gaat dan snel verandering in komen. Wanneer je peuter ongeveer 1,5 is of misschien al iets ouder, maar wanneer jij het idee hebt dat het tijd wordt om een beetje te gaan oefenen met de zindelijkheid, dan kun je gebruik gaan maken van oefenbroekjes. Deze broekjes lijken meer op onderbroekjes dan op luiers en deze kunnen de kinderen zelf ook aan en uit trekken, om het zo een beetje volwassener te maken. Wanneer je denkt dat je baby hier aan toe is, kun je eens kijken op de markt wat je mooi vindt of wat een beetje bij je baby past, om hier een fijn proces van te kunnen maken.

Verschillende fases

Er zijn veel verschillende oefenbroekjes op de markt gebracht, zo zijn er natuurlijk veel verschillende soorten en maten, maar daarnaast is het goed om te bekijken in welke fase jouw peuter zich bevindt. Wanneer je weet dat jouw zoontje of dochter bijna zindelijk is, heb je geen oefenbroekje nodig dat veel op moet vangen, maar kun je voor een lichter absorptievermogen gaan. In andere gevallen is het belangrijk dat je zorgt dat het oefenbroekje wel een flinke plas op kan vangen, omdat het nog regelmatig niet helemaal goed verloopt.

Overgangsfase

Het oefenbroekje is de perfecte tussenweg tussen een luier en een normaal onderbroekje. Een luier is natuurlijk ontzettend dik en vangt vrijwel alles op wat er in belandt en bij een onderbroek is dat uiteraard minimaal. Door de oefenen met een oefenbroekje, wordt jouw kindje bewust van de ongelukjes, maar gaat het nog niet helemaal fout, als dat eens gebeurt. Zo kan hij of zij op zijn of haar eigen manier zindelijk worden en zit hier niet teveel druk achter. Zo kan iedere baby op een prettige manier groeien. Mocht jouw kind niet toe zijn aan oefenbroekjes dan zijn wasbare luiers een mooie oplossing.