Stamcellen opslaan, waarom precies?

stamcellen opslaan

Stamcellen opslaan is essentieel in de vooruitgang van de medische industrie omdat het levens kan redden op een wijze waarvan wij tientallen jaren terug niet wisten dat dit de mogelijk was. Stamcellen zijn cellen met een bepaalde potentie die andere cellen niet bevatten. Stamcellen kunnen namelijk andere cellen binnen onze anatomie nabootsen en de werking van deze cellen dus overnemen. Stamcellen zijn cellen die vanuit zichzelf geen echt werking hebben, maar wanneer zij worden toegepast op een bepaalde plek in het lichaam dan zijn het dus deze cellen die de celstructuur van de al aanwezige cellen kopiëren. Dit resulteert dan weer in het genezen van het lichaam met het lichaam zelf. Het lichaam zal zich dan van binnen zelf herstellen met middelen van het menselijk lichaam.

stamcellen opslaan

Waar zijn stamcellen te vinden

Stamcellen kunnen worden gewonnen uit het bloed dat in navelstrengen aanwezig is, melktanden, als ook gezonde verstandskiezen. De stamcellen bevinden zich in de tanden dan in het weefsel welke zich in het midden van de tanden bevindt. Specialisten kunnen dan het weefsel verwijderen en de stamcellen op de correcte wijze opslaan. Het opslaan van de stamcellen geschiedt voor 20 jaar of zelfs langer. Door Middel van de cryogeen methode worden de stamcellen op temperatuur van -196,5 graden celsius ingevroren voor mogelijk toekomstig gebruik. Door Middel van deze opslagmethode wordt de kwaliteit van de stamcellen niet vermindert.

Wie is de eigenaar van de stamcellen?

stamcellen

Stamcellen blijven altijd eigendom van de donor. Bij kinderen is het zo dat de wettelijke vertegenwoordiger van het kind eigenaar is van de stamcellen. Op het moment dat het kind de leeftijd van 18 jaar bereikt, dan wordt het kind automatisch eigenaar van de stamcellen. Hiervoor hoeft de wettelijke vertegenwoordiger, noch het kind zelf iets voor te doen.