Wat zijn de voordelen van een overstap?

In november en december stappen veel mensen over van zorgverzekering. Dit doen veel mensen om toch een beetje geld te besparen of omdat je bepaalde zorg niet meer nodig hebben. Soms betalen mensen veel geld voor bijvoorbeeld een tandartsdekking terwijl ze altijd een keer per jaar naar de tandarts gaan en nooit gaatjes of iets dergelijks hebben. Zo’n overstap kan je vaak veel geld op jaarbasis besparen, geld wat je kan uitgeven aan andere dingen zoals een lekker weekendje weg. Wat zijn nou de voordelen van zo’n switch? In dit artikel gaan we daar nader op een goede zorgverzekering kiezen en of het loont

Betere service

We leven in een tijd waar het belangrijk word gevonden dat bedrijven goede service verlenen. Burgers willen niet 10 minuten in de wachtrij staan met hun telefoon. Ze willen binnen een paar seconden geholpen worden met hun problemen. Hier proberen veel zorgverzekeraars op in te spelen door een goede service te verlenen.

Goedkoper

Zoals in de inleiding besproken kunnen mensen vaak wel honderden euro’s per jaar besparen bij een overstap van hun zorgverzekering. Mocht je die 17 behandelingen van je fysio niet nodig hebben? Ga dan voor een goedkoper alternatief en kies 7 of 9 behandelingen. Dit kan aanzienlijk in de prijs schelen.

Leuke extra’s

Veel zorgverzekeraars stunten met extra’s die je bij het oversluiten van jouw zorgverzekering ontvangt. Zo krijg je bij een overstap bij zorgkiezer een gratis Oral B elektrische tandenborstel. Het stelt misschien niet zoveel voor, maar zo’n cadeautje kan toch leuk zijn!