Maaltijdshakes zijn er tegenwoordig in allerlei kleuren en smaken. Maar wat zijn ze nu, en wat doen ze exact?

Maaltijdshakes

De bedoeling van een shake is dat je deze inneemt in plaats van een maaltijd. De eiwitten die de shake bevatten zullen je een verzadigd gevoel geven, waardoor je niet aan het eten of snoepen gaat. Op die manier zul je minder calorieën innemen dan je effectief verbrandt. Door de inname van eiwitten wordt voorkomen dat de spieren worden verbrand, waardoor enkel het vet verdwijnt. Uiteraard zal dit effect niet blijvend zijn, als je je levensstijl op lange termijn niet aan past. Denk er daarom aan om naast voldoende te bewegen ook gezond te eten en veel water te drinken.

Tegenwoordig heb je een veelvoud aan eiwit shakes, waarvan de meest gehoorde klachten zijn dat de smaak afschuwelijk is, en je naast de shakes niets anders meer kan eten, wat het volgen van een shake dieet heel lastig maakt. Be-Slank.nl is hier een uitzondering op: hun natuurlijke smaken worden door velen als de beste onder de shakes beschouwd, en naast het dieet mag je gerust een stuk fruit of wat toastjes of plakjes kaas eten. Zelfs een glaasje wijn is occasioneel toegestaan. De shakes van Be Slank neem je trouwens in met zuivelproducten zoals yoghurt, kwart, melk, sojamelk,…

Maaltijdshakes

Bijkomende voordelen aan Be-Slank is dat ze geen soja of gluten bevatten, en lactose vrij zijn. Ze zijn immers gemaakt van natuurlijke ingrediënten, waardoor ze geen kunstmatige kleurstoffen of bewaarmiddelen bevatten, noch ongezonde suikers of e-nummers. Verder zijn ze halal en niet genetisch gemanipuleerd.

Het Be Slank dieet bestaat uit 3 fases: in de eerste fase begin je met de eiwit shakes. Afhankelijk van hoe snel je wil afvallen, gebruik je ofwel gedurende 3 tot 5 dagen enkel die shakes en schakelt daarna over naar 2 maal per dag, of neem je 2 maal per dag een shake, aangevuld met een warme maaltijd met veel groenten en 2 stukken fruit. De tweede fase begint vanaf je je streefgewicht bereikt hebt. In deze fase begin je 1 shake te vervangen door maximum 2 boterhammen met wat magere yugurt of rauwkost. Deze periode duurt ongeveer een zesde van de eerste periode. De laatste fase tenslotte, die belangrijk is om je lage gewicht te behouden, is gezond blijven eten en genoeg bewegen. Shakes en andere producten van Be Slank helpen nog, maar zijn niet echt noodzakelijk meer.