Prikkelhoest of kriebelhoest bestrijden

Een vervelende klacht die eigenlijk iedereen weleens treft, is de prikkelhoest of kriebelhoest. De kriebel of prikkel die op de momenten dat je het het minst kunt gebruiken in je keel kruipt en een hoest bezorgt die je niet lijkt te kunnen bedwingen. In dat geval is het dus belangrijk om te weten wat je hieraan kunt doen. Welke middelen helpen nu echt om de prikkel te dempen en het liefst ook terug te dringen? Gelukkig is het antwoord hierop goed duidelijk. Voor iedereen kan hetzelfde middel een goede oplossing bieden. Het gaat dan natuurlijk over codeïne.

Codeïne gebruiken

Het is belangrijk om te begrijpen wat de prikkelhoest of kriebelhoest eigenlijk precies is. In het geval van deze vorm van hoest is er geen echte aanleiding om te hoesten. De keel is slechts geïrriteerd, juist door het hoesten. Om deze prikkel weg te nemen moet deze irritatie worden verzacht. Dit is dan ook precies wat codeïne doet. Het middel werkt immers ook als pijnstiller, juist door de verzachtende werking. Het is wel belangrijk om het medicijn alleen te gebruiken wanneer er echt sprake is van deze vorm van hoest en dat er voorzichtig mee wordt omgesprongen in het gebruik.

Tijdelijke oplossing
Natuurlijk is het goed te begrijpen dat Codeïne niet altijd en overal voor handen is. In dat geval is het dus belangrijk om ook in noodsituaties tijdelijke oplossingen te kunnen toepassen. Dit is bijvoorbeeld nodig wanneer je onderweg bent. In dat geval kan je bijvoorbeeld veel waarde hebben van het meedragen van een flesje water. Enkele slokken water nemen kan een goede tijdelijke remedie tegen de prikkelhoest of kriebelhoest zijn. Daarmee wordt de irritatie die in de keel gevoeld wordt in ieder geval voor enige tijd verzacht en kan de ergste hoest in ieder geval onderdrukt worden. Dit is belangrijk.