Dagenlang inpakken, opruimen, spullen uitzoeken en zaken regelen. Het hoort allemaal bij verhuizen. Een grote klus vraagt vaak veel energie. Onderweg kom je vaak van alles tegen. Spullen waarvan je niet eens meer wist dat je ze had en waarvan je ook niet weet waar je het moet laten of hoe je het kwijt raakt. Achter de schotten op zolder, in de vergeten kast en onder bedden kan troep liggen maar ook schatten. Het mag dan misschien vermoeiend zijn maar het kan ook heel interessant zijn om alles wat je bezit door je handen te laten gaan.

De prullenbak

Eigenlijk is er maar één object waar je het beste vrienden mee kan worden tijdens het verhuizen en dat is de prullenbak. Verhuizen is niet alleen het verplaatsen van je inboedel maar ook een enorme schoonmaak waarbij je genoodzaakt bent om spullen weg te doen die je niet meer gebruikt. Het prettige van deze gedachtegang is dat je geholpen wordt door de plek waar je de spullen vind. Ligt het ergens verstopt en wist je niet meer dat het bestond? Dan kan je het hoogstwaarschijnlijk weg doen of verkopen. Bij twijfel: niet houden. Het kost alleen maar ruimte om alles wat je tegenkomt mee te nemen. Bovendien kan het weggooien echt voelen als het beginnen met een schone lei. Het geeft je de kans om in het nieuwe huis weer aan te vullen waar nodig in plaats van dat je op de nieuwe plek opnieuw alles uit moet zoeken bij het uitpakken. Het lijkt verleidelijk, spullen houden. Aan veel objecten hangt een herinnering of een emotionele waarde. Maar wanneer je eenmaal de eerste stap zet en begint met wegdoen, merk je het grote verschil pas.

Dozen bestellen

Als er iets is wat je enorm gaat helpen bij de verhuizing, dan zijn dat dozen. Het klinkt vanzelfsprekend maar vaak komt het voor dat je of te weinig hebt, tweedehands dozen gebruikt of zelfs vuilniszakken. Wanneer je genoeg dozen hebt, verloopt de verhuizing een stuk soepeler. Je kunt eigenlijk beter te veel dozen bestellen dan te weinig. Ook qua organisatie is het handig. Sommige spullen kun je in de dozen zelf zelfs opbergen. Dit scheelt een hoop werk bij het uitpakken en het blijft ook nog overzichtelijk! Wanneer je klaar bent met het verhuizen en je hebt dozen over, is het heel goed mogelijk deze nog te verkopen. Maar ze houden gaat je altijd het beste helpen want dozen komen altijd van pas!